Cancervården nr 4 2012

Cancervården nr 4 2012I denna tidning gratulerar vi året sjuksköterskor i cancervård; Pia Alvevik och Elisabeth Calme och vi tar upp vikten av onkologisk rehabilitering. Bland mycket annat porträtterar vi Gail Dunberger som arbetar med rehabilitering på Jubileumskliniken på Salgrenska i Göteborg. Vi får också möta Cancerrehabteamet i Halmstad och lära oss hur rehabilitering kan gå till med samtal och yoga i Uppsala på RSY. Minitemat har vi vikt åt hjärntumörer. Bland annat skriver Carina Melander Bergström om kontaktsjuksköterskans viktiga roll för hjärntumörpatienter. Missa inte heller vårt reportage om vårdhunden Livia som gör en ovärdelig insats på barn- och ungdomshospicet Lilla Erstagården.
Detta och mycket mer inne i tidningen. Mycket nöje!

Ladda ner hela numret av Cancervården nr 4 2012 här